Zakaj se ne morem znebiti odvečnih kilogramov?

 

Le od česa se je nabrala vsa ta maščoba na trebuhu in bokih? Gibljem se redno, jem dokaj zdravo. To je vprašanje, ki si ga dnevno postavi veliko žensk – tudi jaz sem si ga!

Kje pogosto tiči vzrok?

Iz izkušenj vam lahko povem, da je v veliki večini vzrok stres, ki pa mu ne posvečamo veliko pozornosti, dokler ne poskusimo 1000+1 način, ki bi lahko pripomogla k izgubi kilogramov.

Leta 2015 sem začela s ciljem, da izgubim vse odvečne kilograme, saj se mi jih je nabralo kar 13, kar pomeni, da sem bila že prekomerno težka. Poskusila sem vse možne diete, prehrambene dodatke, telovadila 4 krat tedensko. Nič. Vse kar sem naredila ni učinkovalo. Vendar pozor, bila pa sem v postopku ločitve in pridobitve skrbništva za sina. Torej pod velikim stresom.

Sedaj, po enem letu, mi je popolnoma jasno, zakaj se kilogrami takrat niso topoli, kljub moji vztrajnosti in močni volji.

V večini ljudje začutimo lakoto, ko smo pod pritiskom. Gre za nekakšen boj za preživetje, stabilnost. Vsi smo že slišali za stresni hormon kortizol, ki se sintetizira v skorji nadledvične žleze. Izloča se v telesu ob stresnih situacijah in kadar smo pod pritiskom. Povišan nivo le-tega hormona pa povzroči povišano raven inzulina, ker sladkor v krvi pade, si želimo sladko ali mastno hrano. Malo tukaj in malo tam, pa smo hitro presegli dnevni vnos kalorij.

Zato je pomembno, da si ob takšnem obdobju vzamemo čas zase, preberemo kakšno motivacijsko knjigo ali samo dober verz, poslušamo pozitivno glasbo in se čim več družimo s pozitivnimi ljudem z veliko mero humorja.

Ko se um umiri, pa hitro pride tudi do rezultatov. Moji so že tu! V letu 2016, izgubila vseh 13 kilogramov :)! Seda pa me čaka še oblikovanje postave, to pa je že vsebina za naslednji članek, ki ga napišem takoj, ko dosežem nov zastavljen cilj :).

Zapomnite si:

Stres = več kilogramov

Veliko pozitivnega mišljenja = manj kilogramov

In najpomembnejše sporočilo tega članka je: IMEJMO SE RADI točno sedaj, saj je to velik pozitivni plus, ki nam daje motivacijo za naprej :)!