Trend rastline za vsak prostor

 

Rastline naredijo prostor živahen, izboljšajo počutje, nas sprostijo, čistijo zrak, zmanjšujejo sevanje ter prinašajo pozitivno energij. Zato so pomembni ” trden modni” dodatek vsakega prostora.

Moje stanovanje in prava izbira rastlin za vsak prostor

Kaj pa za mojo dnevno sobo?

Drevo življenja

Absolutno zmaga drevo življenja ali yucca (Juka). Je izredno trpežna rastlina, ki je primerna za večje prostore. Potrebuje zelo malo vode ter se zelo dobro počuti na svetlem mestu in temperaturi od 18 do 24 stopinj. To je prelepa močna rastlina, ki v afriški mitologiji predstavlja energijo Ogun oz. energijo darežljivosti ter moči odpiranja novih priložnosti in čiščenja poti.

Za v kuhinjo?

Bananovec – Musa

Je zelo lepa in dekorativna rastlina ter v afriški mitologiji predstavlja energijo Egbe – spiritualni prijatelji. To je zelo igriva energija, ki v naše življenje prinaša otroško radost. Bananovec hitro raste in potrebuje veliko vode, vendar voda ne sme stati v podstavku. Pravijo, da če ob njo postavite skodelico s sladkarijami, bo vaš dom napolnjen s smehom in otroško igrivostjo.

Katere rastline je primerna za mojo kopalnico?

Bambus

Bambus je zelo lepa in dekorativna “roža”, ki ima polno drobnih podolgovatih listov. Raste zelo hitro, če ima veliko zračne vlage, zato je to idealna rastlina za v našo kopalnico. Simbolizira vitalnost in moč na Kitajski pa jo imenujejo tudi rastlina sreče.

 

Bananovec – Musa

Je zelo lepa in dekorativna rastlina in v afriški mitologiji predstavlja energijo Egbe – spiritualni prijatelji. To je zelo igriva energija, ki v naše življenje prinaša otroško radost. Bananovec hitro raste in potrebuje veliko vode, vendar voda ne sme stati v podstavku. Pravijo, da če ob njo postavite skodelico s sladkarijami, bo vaš dom napolnjen s smehom in otroško igrivostjo.

Pa moja spalnica?

Jasmin in sivka

Jasmin in sivka, sta rastlini, ki ju odlikuje prijeten vonj. Obe rastlini imate pomirjevalni učinek, izboljšata spanec in zmanjšata stres ter pripomoreta k zbranosti naslednji dan.

Poslovni prostor in rastline

Okroglolistna tolstolistica – drevo denarja

Po japonskem Feng Shui , naj bi rastlina poleg pozitivne energije prinašala tudi bogastvo. Listi zaradi svoje kroglaste oblike spominjajo na kovance. V pisarni jo postavite čim bližje denarju (sefu), v stanovanju pa v levi kot. Zanjo skrbite, da bo vedno zdrava in cvetoča, enako, kot si želite za svoje blagostanje.

Bistveno je, da so vam rastline prijetne, da se ob njih počutite dobro ter , da je vaš prostor zaradi njihove prisotnosti popolnejši!